Gordon Ramsay otkrio je trik koji morate znati kad je riječ o kuhanju tjestenine. Riječ je o seriji videa u kojima otkriva 100 osnovnih trikova koje moramo znati kad uđemo u kuhinju i odlučimo nešto pripremiti.
Iako je tjestenina jako popularna svuda u svijetu, većina je priprema tako da u određenom periodu uzme komadić kako bi provjerili je li kuhana. No slavni chef ima drugu metodu.
"Tjestenina je savršeno jeftino jelo koje uvijek morate imati u kuhinji, no lako ju je skuhati nedovoljno ili prekuhati. Evo kako je skuhati kako treba", započeo je
Najprije je ulio vodu u veliki lonac kako bi "osigurao da tjestenina ima dovoljno mjesta da se ravnomjerno skuha" prije nego što je u vodu ubacio prstohvat soli i dolio dosta ulja kako se tjestenina ne bi slijepila.
Dodao je da moramo pričekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u vodi.
Ako kuhate dužu tjesteninu, poput špageta, Ramsey savjetuje da jedan kraj stavite u lonac, pričekate da omekša pa potopite i drugi kraj kako bi se skuhao. Uključite timer i namjestite ga na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kad ono prođe provjerite s jednim komadićem je li kuhano i to pod prstima.
"Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti al dente, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo", pojasnio je.
Dodao je da tjesteninu tad trebate ocijediti, posoliti, pobiberiti i dodati kašiku maslinovog ulja te sve promiješati.
"Eto ga, savršena pasta al dente. Kuhana perfektno", rekao je nakon toga.