Među brojnim talijanskim tjesteninama, Pasta con Baccalà jedno je od slavnijih jela, a prednost je i što je pritom beskrajno jednostavna za pripremu.
Ova tjestenina s bakalarom oduševit će sve ljubitelje ribe, ali i onih koji samo žele pojesti nešto fino, domaće i brzo gotovo.
Najzahtjevniji dio pripreme jest namakanje sušenog bakalara u vodi barem noć ranije, kako bi omekšao i izgubio višak soli, te dobio prepoznatljiv intenzivan okus. Ali, ovu tjesteninu možete pripremiti bez imalo greške i sa svježim bakalarom i tako dodatno uštedjeti na vremenu!
Ono što je bitnije od toga jest skupiti sve potrebne namirnice jer se Pasta con Baccalà svodi na svega par sastojaka, koji čine dobitan spoj kojem ćete se rado ponovno vraćati.
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- Bijeli luk
- Peperoncino (čili papričica)
- Paradajz
- Crne masline
- Bakalar (soljeni bakalar)
- Peršun
- Voda od kuhanja
- Špagete
- Limun
Priprema:
Prema uputama na pakovanju, skuhajte špagete. Nemojte baciti svu vodu od kuhanja jer će vam trebati za umak.
U tavi ugrijte maslinovo ulje. Ubacite nasjeckani paradajz, peperoncine, bijeli luk i masline. Dodajte bakalar, peršun i podlijevajte prema potrebi vodom u kojoj je kuhana tjestenina.
Ubacite špagete kako bi se okusi i teksture bolje povezale. Zalijte s malo soka od limuna. I to je to - vaš ručak gotov je kroz desetak minuta!