U sezoni prehlade i raznih virusa zdjelica supe pravi je mehlem za dušu i tijelo. A ovaj recept jedan je od onih koji tako dobro dođe kada žudite za nečim toplim, finim, hranjivim, a pri tome brzo gotovim.
Ovaj recept uključuje namirnice za jačanje imuniteta, a uz to je gotov u tren oka i pruža mali odmak i snažniji okus od tradicionalno pripremljene pileće supe.
Potrebni sastojci:
- 2,300 l pilećeg temeljca
- 3 srednje mrkve, narezane na kockice
- 1 veća stabljika celera, narezana na kockice
- 3 kašike mljevenog svježeg đumbira
- 6 čehni bijelog luka, nasjeckanog
- 115 g rezanaca od cjelovitih jaja
- 450 g nasjeckanih, kuhanog pilećeg filea bez kože
- 1 kašika nasjeckanog svježeg kopra
- 1 kašika limunovog soka, ili po ukusu
Priprema:
- Zakuhajte supu u većem loncu. Dodajte mrkvu, celer, đumbir i bijeli luk.
- Kuhajte bez poklopca na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.
- Dodajte rezance i piletinu; kuhajte dok rezanci ne omekšaju, 8-10 minuta.
- Umiješajte kopar i limunov sok.