jačanje imuniteta

Gripa hara, ova supa vratit će vas u život

U sezoni prehlade i raznih virusa zdjelica supe pravi je mehlem za dušu i tijelo. A ovaj recept jedan je od onih koji tako dobro dođe kada žudite za nečim toplim, finim, hranjivim, a pri tome brzo gotovim.

Ovaj recept uključuje namirnice za jačanje imuniteta, a uz to je gotov u tren oka i pruža mali odmak i snažniji okus od tradicionalno pripremljene pileće supe.

Potrebni sastojci:

  • 2,300 l pilećeg temeljca
  • 3 srednje mrkve, narezane na kockice
  • 1 veća stabljika celera, narezana na kockice
  • 3 kašike mljevenog svježeg đumbira
  • 6 čehni bijelog luka, nasjeckanog
  • 115 g rezanaca od cjelovitih jaja
  • 450 g nasjeckanih, kuhanog pilećeg filea bez kože
  • 1 kašika nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 kašika limunovog soka, ili po ukusu

Priprema:

Foto: Freepik
  • Zakuhajte supu u većem loncu. Dodajte mrkvu, celer, đumbir i bijeli luk.
  • Kuhajte bez poklopca na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.
  • Dodajte rezance i piletinu; kuhajte dok rezanci ne omekšaju, 8-10 minuta.
  • Umiješajte kopar i limunov sok.