Politika

Handžić nije optimističan: Očekujem blokade u Vladi Federacije BiH, kako je i najavljeno

Novoizabrani potpredsjednik kantonalnog odbora Naše stranke, Vibor Handžić bio je gost današnje emisije Špica za TVSA. Govorio je o sjednici Skupštine KS i reakciji Naše stranke povodom izjave Milorada Dodika.

Na samom početku razgovora osvrnuo se na novoizabranu funkciju.

“Velika je čast, ali imat ćemo dosta obaveza. Mada, nadam se da ćemo kao novo rukovdstvo odgovoriti svim obavezama. Tek se dogodio izbor, tako da ćemo u narednom periodu sigurno formirati neki program rada”, kazao je Handžić.

Handžić je prokomentirao i izjave predsjednika RS, Milorada Dodika da zločin na Markalama nije počinila Vojska RS.

“Nije negirao da se masakr desio ali je negirao izvršioca. Još jedna u nizu njegovih anticivilizacijskih izjava, nepoštivanje zvaničnih presuda u kojima je jasno rečeno da je vojska Republike Srpske bila izvršioc takvih zločina, navodi Handžić.

Potom je kazao kako sve ono je Trojka radila na nivou KS, pokušavaju prenijeti na nivo države.

“Dao bih još vremena o funkcionisanju nove vlasti. Treba još vremena da krene funkcionisati, kako bi mogli dati neke ocjene. Kada je riječ o formiranju Vijeća ministara sa nekim stvarima sam zadovoljan, sa nekima nisam”, kazao je.

O formiranju Vlade Federacije, Handžić je kazao:

“Vidjeti ćemo šta će se desiti nakon izbora podpredsjednika i predsjednika Federacije. Ja očekujem da će tu doći do blokada kako je i najavljeno. Nadam da će se to riješiti što prije”, zaključio je Handžić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare