SDA i DF Jakub Suljkanović i Senad Alić dvije slike u jednoj SUljkanović lijevo plavi sako plava košulja tamna kravata naočale slika iza njega Alić desno crni sako bijela košulja iza bijeli zid
Politika

Haos u Tuzli: SDA i DF ‘ukrali’ dva zastupnika PDA! Idu krivične prijave, članstvo DF-a sprema pobunu

Situacija u Tuzlanskom kantonu postaje sve napetija, politička trgovina doživljava svoj vrhunac, a sve bi moglo završiti u Tužilaštvu BiH, saznaje Raport.

Naime, SDA je objavila da je okupila većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona. Međutim, nije sve išlo po uobičajenim demokratskim procedurama.

Iako je halka SDA-DF pokušala preko biznismena Abdurahmana Hodžića Hodže privući Stranku za BiH, to im očito nije uspjelo.

A, nakon što su sinoć stranke okupljene oko Trojke objavile da imaju sporazum o formiranju vlasti na svim novoima, politički bračni partneri SDA i DF krenuli su u klasično otimanje zastupnika. Naravno, uz izdašnu finansijsku podlogu.

Tako su “iznenada” na stranu SDA prešla dva novoizabrana zastupnika PDA Senad Alić i Jakub Suljkanović.

Za njih su navodno bili zaduženi upravo izvijesni Hodža i još jedan lik iz Posavine.

No, uprkos kupovini, za SDA-DF ne ide sve glatko.

Kako je Raportu rečeno, već se buni članastvo DF-a kojima ne odgovara prelazak zastupnika PDA u koaliciju. Naime, upravo je SDA zajedno sa DF-om cijeloj PDA kačila priču o američkoj crnoj listi na kojoj je završio bivši predsjednik ove stranke Mirsad Kukić.

Ali, tu nije kraj njihovim problemima.

Navodno se pripremila ozbiljna krivična prijava za “kupovinu” zastupnika, a u kojoj se spominje i izvijesni živinički biznismen Hodža, inače finansijski pokrovitelj i kadrovik DF-a.

Zanimljivo je da se navodno i izabrani PDA-ovci suočavaju s ozbiljnim butnovima građana koji su ih izabrali. Lokalne organizacije koje su ih izabrale u Skupštinu TK krenule su u ozbiljan obračun jer smatraju da nisu za njih glasali kako bi oni te glasove isporučili SDA-u i DF-u.

Pored toga, ova koalocija, nije izgubila podršku samo SBiH, nego i Socijaldemokrata.

Naime, SDA je prije nekoliko dana objavila klao imao dogovor sa SD-om, međutim, od toga izgleda ništa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare