Čula se eksplozija

Haotične scene na Zapadnoj obali: Palestinci traže odlazak svog predsjednika. Pogledajte snimke

Stotine ljudi izašle su na ulice širom Zapadne obale kako bi prosvjedovale zbog eksplozije u bolnici u Gazi, piše The Times of Israel. Videozapisi iz grada Ramallaha prikazuju prosvjednike kako skandiraju: "Narod želi pad predsjednika."

Nezadovoljni su percipiranom neaktivnošću predsjednika Palestinske samouprave Mahmouda Abbasa u svjetlu izraelskog rata u Gazi.

Al Jazeera piše da je ovo najveći prosvjed u Ramallahu od početka sukoba između Izraela i Hamasa. Grupe muškaraca trče i bacaju kamenje, a policija ih pokušava zaustaviti suzavcem. Začula se i jedna glasna eksplozija.

Sukobi i u drugim gradovima

"Ovdje su prizori potpunog haosa. Vode se ulične bitke. Palestinska policija nastoji kontrolirati situaciju. Ovo bi doista moglo biti jako ružno. Nema znakova da se masa razilazi", javlja novinar Charles Stratford.

Dolaze informacije kako su i u drugim gradovima na Zapadnoj obali izbili sukobi prosvjednika s palestinskim snagama sigurnosti.

Inače, Abbas se sutra trebao susresti s američkim predsjednikom Joeom Bidenom koji stiže u posjet Bliskom istoku. Međutim, večeras je stigla vijest da je Abbas otkazao planirani sastanak.