Na društvenim mrežama postala je viralna Glow juha zbog jednostavnih, ali izuzetno korisnih sastojaka. Hranjiva je i ukusna te njeguje kožu iznutra i pruža ugodan osjećaj topline u hladnim zimskim danima.
Uvrstite je barem jednom sedmično u meni i vaša koža će postati blistavija i ujednačenija.
Za pripremu ove čorbe trebat će vam osam mrkvi, jedna crvena paprika, dva poriluka, dva režnja bijelog luka, jedna kašika svježeg naribanog đumbira, kašika kurkume, prstohvat kajenskog bibera, litra povrtnog temeljca, šolja kokosova mlijeka, maslinovo ulje, so i biber.
U loncu zagrijte maslinovo ulje. Nasjeckajte mrkvu, papriku i poriluk te ih dodajte u lonac. Pirjajte 10 minuta. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i đumbir te nastavite pirjati još 2-3 minute. Umiješajte kurkumu i kajenski biber te promiješajte. Ulijte povrtni temeljac, pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok povrće ne omekša. Prebacite čorbu u blender i miksajte dok ne postane glatka. Vratite čorbu u lonac, dodajte kokosovo mlijeko, so i biber po ukusu.