SAVRŠEN I KAO PRILOG

Hrskav, a mekan k'o duša: Pečeni batat je neodoljiv

Hrskav izvana s mekom sredinom, savršeno začinjen puterom, maslinovim uljem, bijelim lukom i parmezanom - ovaj pečeni batat zaista je san snova! Nekima dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen i kao prilog, s njim ne možete pogriješiti!

Sastojci:

Batat 3 kom

Maslinovo ulje 2 kašike

So 0,50 kašičica

Crni biber 0,25 kašičica

Bijeli luk, 2 čehna

Parmezan 30 g

Ružmarin

Postupak:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Lim za pečenje postavite na srednju visinu.

Narezani krompir, ulje, so i biber stavite u veliku zdjelu i dobro promiješajte. Zatim prebacite batat na lim za pečenje i rasporedite ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodajte i malo putera.

Pecite 15 minuta. Preokrenite batat ravnom lopaticom i pecite dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.