Ljubitelji pizze biće oduševljeni ovim receptom.
Sastojci:
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 100 ml pasiranog paradajza
- sušeni origano
- 150 g šunke
- 150 g polutvrdog sira
- 100 g narezanih šampinjona
- brašno
- 1 jaje
Priprema:
Pobrašnite radnu površinu. Izvadite lisnato tijesto iz pakovanja i razmotajte ga (ako nemate svježe lisnato tijesto, možete koristiti i smrznuto koje treba odmrznuti, pa razvaljati). Nanesite pasirani paradajz po tijestu, pazeći da po dužim stranama ne bude do ruba. Pospite sa malo sušenog origana. Zatim složite šunku preko paradajza.
Preko šunke naribajte sir, a preko sira staviti šampinjone narezane na manje komade i zarolajte tijesto. Prebacite rolat u zamrzivač na 15 minuta da se stisne, pa ga zatim izrežite na rolnice širine oko tri centimetra. Slažite ih na pleh od rerne obložen pek-papirom. Razmutite jaje, premažite svaku rolnicu i posipite sa malo sušenog origana. Rolnice se peku u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta, prenosi "Recepttura".