Životni stil

Isprobajte recept za fina domaća peciva. Oduševit će vas okusom

recept za fina domaća peciva

Ovo pecivo odlično paše uz svježi sir i vrhnje, mesne delicije, ali i sve druge slane namaze. Od njega možete napraviti i odličan sendvič ili ih zarolati kao punjene tortilje. Donosimo recept za fina domaća peciva.

Sastojci

900 g brašna

300 ml toplog mlijeka

300 ml tople vode

20 g soli

20 g svježeg kvasca ili 10 g suhog kvasca

maslinovo ulje

sjeckani peršun

Priprema

Pomiješajte brašno i so pa dodajte kvasac, dobro razmrvljen. U to uspite mlijeko i vodu pa zamijesite meko tijesto. Prekrijte posudu krpom ili poklopcem te ostavite da se digne.

Nakon dizanja tijesto izvadite iz posude i stavite na radnu plohu koju ste posuli brašnom. Razdijelite ga na osam dijelova pa od njih napravite kuglice. Svaku razvaljajte tako da u promjeru ima nekih 20 cm.

Pecite svaki komad u tavi s obje strane dok se somun ne napuhne i dobije zlatnu boju. Na kraju svaki somun premažite maslinovim uljem u koje ste umiješali nasjeckani peršun. Već danas isprobajte recept za domaća peciva.