Kako pripremiti najukusniji tost sa sirom pokazala je i prekaljena domaćica Martha Stewart, a usput je i razbila neke stereotipe koje prate izradu ovih ukusnih zalogaja.
Tako za pripremu tosta sa sirom iz tave maslac možeš slobodno ostaviti po strani, kako se ispostavilo da ova namirnica može potajno sasvim sabotirati savršeno hrskav i ukusan tost. Maslac izgara tokom pripreme i termičke obrade pa okus hljeba može postati bljutav a šanse da dobijemo prekrasno hrskavu zlatnu koricu – nikakve. Osim toga, razmazati maslac iz hladnjaka po kruhu nije baš najjednostavniji zadatak.
Martha Stewart uključuje majonezu! Majoneza ima višu tačku dimljenja od maslaca pa tvoj hljeb neće niti zagorjeti, a ne trebamo niti napominjati koliko ga lakše nanijeti na cijelu površinu tosta odnosno hljeba. Nanošenjem majoneze umjesto maslaca i dalje možeš očekivati kremoznost.
Iako je naposljetku Martha u svom receptu ipak dodala maslac, ti ćeš možda zaključiti da dodatna masnoća nije potrebna tvome hrskavom tostu. Svakako možeš uzeti u obzir ukusne dodatke poput rajčica, kiselih krastavaca, senfa… mljac!
Prije nego što se baciš na recept svakako savjetujemo da prvo naribaš sir koji misliš upotrijebiti u svome tostu. Zatim ga obilato rasporedi po feti kruha koju si prethodno premazala majonezom te poklopi drugom kriškom, također premazanom majonezom, piše Miss7.