Životni stil

Jede vam se pizza? Isprobajte ovo mekano tijesto bez kvasca

Suhi sastojci:

350 g namjenskog brašna za dizana tijesta tip 550
7 g soli
1/2 praška za pecivo (oko 6 g)

Mokri sastojci:

3 kašike ulja
50 g maslaca
150 g svježeg kravljeg, zrnatog ili sira rikota
1 dl hladne vode (možete koristiti i mlijeko)

Priprema:

1. U posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, so i pola praška za pecivo.

2. U lončić stavite ulje i maslac te otopite pa maknute sa vatre. Odmah dodajte svježi kravlji sir (može i zrnati ili rikotu), hladnu vodu (može i mlijeko) pa promiješajte i istresite mlako u drugu posudu. To će predstavljati mokre sastojke.

3. Sada postepeno dodajte suhe u mokre sastojke i umijesite loptu tijesta. Tijesto je vrlo malo ljepljivo, ali takvo mora biti. Radije malo brašna stavite na podlogu kako biste tijesto za pizzu lakše stanjili.

4. Odmah bez čekanja stanjite tijesto u krug pa navucite preko papira za pečenje i izbušite viljuškom. Ovo tijesto za pizzu je prilično veliko i stanjite ga koliko ide, nemojte da bude predebelo. Rubovi pizze neka budu malo deblji, a sredina tanka, svega nekoliko milimetara.

5. Dodati umak za pizzu, sir i dodatke po želji.

6. Ova brza pizza peče se bez pleha, dovoljno je samo tijesto s papirom za pečenje položiti na srednju rešetku u pećnicu. Pecite 25 minuta na 210 stepeni bez ventilatora.