imamo recept

Jeste li probali kolač od kroasana: Predobar je i lako se pravi

Tijekom vrućih mjeseci teško je odoljeti osvježavajućim desertima na bazi sezonskog voća. Ako vam se jede nešto slatko, a da nije komplicirano za izradu, imamo odlično rješenje. Riječ je o kolaču od kroasana s breskvama, vanilijom i pistacijama…

Sastojci

  • 8 kroasana
  • 4 breskve
  • 80 g sjeckanih pistacija
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 ml mlijeka
  • kašičica ekstrakta vanilije
  • pakiranje vanilin šećera
  • 5 žumanaca
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike meda
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

Zagrijte rernu na 180°C, a dno kalupa namastite i obložite papirom za pečenje. Prepolovite kroasane po dužini pa donje dijelove stavite u kalup kao podlogu. Po vrhu rasporedite 2/3 kriški očišćenih breskvi. Na vrh pospite polovicu količine pistacija. Pokrijte gornjim polovicama kroasana.

U loncu zagrijte vrhnje, mlijeko, ekstrakt vanilije i vanilin šećer. Žumanca pjenasto umutite pa ih polako ulijevajte u vruću smjesu od vrhnja uz stalno miješanje. Polako prelijte kroasane kremom od jaja i po vrhu pospite šećerom. Pecite sat vremena. Nakon 30 minuta pečenja, prekrijte kolač aluminijskom folijom ako površina potamni.

Kad je gotov, ostavite ga da se malo ohladi pa pospite šećerom u prahu. Zagrijte med u loncu ili u mikrovalnoj pećnici i u njega ubacite preostale kriške breskve. Kolač izvadite iz kalupa i na njega posložite kriške breskve glazirane medom. Pospite preostalim pistacijama.