Tijekom vrućih mjeseci teško je odoljeti osvježavajućim desertima na bazi sezonskog voća. Ako vam se jede nešto slatko, a da nije komplicirano za izradu, imamo odlično rješenje. Riječ je o kolaču od kroasana s breskvama, vanilijom i pistacijama…
Sastojci
- 8 kroasana
- 4 breskve
- 80 g sjeckanih pistacija
- 300 ml vrhnja za šlag
- 200 ml mlijeka
- kašičica ekstrakta vanilije
- pakiranje vanilin šećera
- 5 žumanaca
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Zagrijte rernu na 180°C, a dno kalupa namastite i obložite papirom za pečenje. Prepolovite kroasane po dužini pa donje dijelove stavite u kalup kao podlogu. Po vrhu rasporedite 2/3 kriški očišćenih breskvi. Na vrh pospite polovicu količine pistacija. Pokrijte gornjim polovicama kroasana.
U loncu zagrijte vrhnje, mlijeko, ekstrakt vanilije i vanilin šećer. Žumanca pjenasto umutite pa ih polako ulijevajte u vruću smjesu od vrhnja uz stalno miješanje. Polako prelijte kroasane kremom od jaja i po vrhu pospite šećerom. Pecite sat vremena. Nakon 30 minuta pečenja, prekrijte kolač aluminijskom folijom ako površina potamni.
Kad je gotov, ostavite ga da se malo ohladi pa pospite šećerom u prahu. Zagrijte med u loncu ili u mikrovalnoj pećnici i u njega ubacite preostale kriške breskve. Kolač izvadite iz kalupa i na njega posložite kriške breskve glazirane medom. Pospite preostalim pistacijama.