recepti

Kadaif rezanci, jednostavni za pripremiti kod kuće

U slučaju da su rasprodani i da ih baš nigdje ne možete pronaći (a jako želite napraviti Dubai čokoladu kod kuće), kadaif rezance možete napraviti i sami kod kuće.

Priprema

Pomiješajte sastojke

U posudu prvo stavite oko 200 g brašna pa dodajte žumanjke i jaje. Miješajte, uz postupno dodavanje brašna.

Zamijesite tijesto

Tijesto mora biti čvrsto i kompaktno, nikako ne mrvičasto, a kada umijesite čvrsto tijesto, podijelite ga na dva dijela i svaki razvaljajte na vrlo tanko, na pobrašnjenoj podlozi.

Ostavite da se osuši

Tijesto ostavite da se suši dvadesetak minuta, a zatim ga zarolajte i ostavite da odstoji još desetak minuta.

Narežite

Na kraju oštrim nožem tijesto režite na tanke rezance, slične rezancima za juhu, rasprostrite ih na krpu i ostavite da se osuše.