Politika

Kako ambasador BiH u SAD bruka državu: Okačio poderanu zastavu i neće da je spusti na pola koplja 11. jula

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je pozvao sve ambsadore BiH, a koje je imenovao on i koji dolaze iz manjeg bh. entiteta, da 11. jula ni slučajno ne spuštaju zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja povodom godišnjice genocida u Srebrenici.

Jedan od onih koji je već, kako saznajemo, najavio da će ga s ponosom poslušati jeste ambasador BiH u Vašingtonu Bojan Vujić.

Osim što je svoje diplomatske aktivnosti u korist države sveo na minimum, a uglavnom se posvetio lobiranju za RS i njegovog stranačkog šefa s američke crne liste, Vujić se potrudio da dodatno sroza imidž naše države. Tako već mjesecima na zgradi ambasade BiH u SAD drži poderanu zastavu. Čitaoci Raporta proslijedili su nam sramotnu fotografiju iz Vašingtona.

Sramotna slika iz Vašingtona

Vujić je, inače, ranije, bez znanja Ministarstva vanjskih poslova BiH, u ambasadu BiH u SAD uhljebio kao vozača sina Obrada Kesića, lobiste kojeg plaća RS za promicanje svojih interesa. Kesić je šef predstavništva RS u glavnom gradu SAD.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare