najbolji recept

Kako da vam kupus salata bude kao iz restorana? Tajna je u jednom sastojku

Uvijek ukusna i zdrava, kupus salata mnogima je omiljena u ovo doba godine i spremamo je po svom ukusu, ali često se zapitamo kako nam ne ispadne baš kao u restoranu.

Tajna je u jednostavnim koracima koje mnoge iskusne kuharice i domaćice primjenjuju, a caka je i u jednom sastojku koji mnogima ne bi pao na pamet.

Sastojci

  • kupus
  • so
  • šećer
  • jabukovo sirće
  • ulje
  • biber

Priprema

Što je glavica kupusa svježija, to će salata biti ukusnija. Odstraniti vanjske, uvele listove kupusa, pa oprati glavicu. Isjeći kupus na četvrtinu, pa izrendati.

Posoliti svježe izrendani kupus i dobro promiješati i izgnječiti rukama. Ostaviti ga nekoliko minuta da "odmori".

Dodati ulje i sirće u salatu, pa promiješati. Po želji dodati i biber. Dodati malo šećera i promiješati. I salata je gotova