Ova jednostavna, ali učinkovita metoda vrti se oko tradicionalne prakse korištenja prirodnih elemenata za očuvanje svježine.
Krompir je glavna namirnica u kuhinji širom svijeta, ne samo zato što je isplativ, već i zbog svoje kulinarske svestranosti.
Bilo da je pire, pržen ili pečen, krumpir može biti glavna zvijezda svakog obroka.
Međutim, njihovo skladištenje može biti pravi izazov. Nije rijetkost da ljudi naiđu na proklijale krompire taman kada žele napraviti ukusan obrok za svoju porodicu, piše WECB Radio. Ali, uz ovaj trik naših baka zaboravite na klijanje i kvarenje krompira!
Pogled na proklijale krompire u vašoj ostavi je obeshrabrujući, pogotovo kada ste oko njih isplanirali obrok.
Proklijali krompir nije samo kulinarsko razočaranje; oni također ukazuju na povećane nivoe solanina – prirodnog spoja namijenjenog odbijanju štetočina, ali potencijalno štetnog ako se konzumira u velikim količinama.