Na Dolcu, najpoznatijoj i najvećoj pijaci u Zagrebu, pojavile su se prve trešnje po ceni od 35 eura za kilogram, što je ostavilo bez teksta kupce na ovoj tržnici. ne samo Zagrepčane, već i strance.
Dnevnik hrvatske Nove TV u reportaži sa Dolca, prenosi da se prve trešnje, iako proljeće još nije stiglo, iz Čilea, prodaju po cijeni od 35 eura za kilogram uz zaključak da trešnje u februaru nisu za svačiji džep, ali ni za one slabijeg srca.
Računica je da za kilogram prvih trešanja sa zagrebačkog Dolca možete pojesti i sasvim finu večeru u restoranu ili obaviti ozbiljan "ulov" u mesari ili ribarnici.
Prodavačica iz jedne ribarnice na Dolcu je rekla da se, na primjer, za 28 eura može kupiti čak pet kilograma srdele i nahraniti cijeli komšiluk.
Mesar Štef kaže da po toj ceni na Dolcu može da se kupi skoro kilogram bifteka i tri kilograma junećeg buta bez kosti.
Dvije turistkinje iz Izraela rekle su da prve trešnje u njihovoj zemlji koštaju deset eura za kilogram.