Karabinjeri su ostali u šoku: Zidove stana u kojem je prije hapšenja živio šef sicilijanske mafije krasili su posteri filmova Kum 2 i Joker
Svijet

Karabinjeri ostali u šoku nakon što su ušli u skrovište mafijaškog bossa: Je li ovo realnost ili film?

Karabinjeri su ostali u šoku: Zidove stana u kojem je vjerovatno prije hapšenja živio Matteo Messina Denaro, šef sicilijanske mafije, krasili su posteri iz filmova Kum 2 s Al Pacinom te Joker s Joaquinom Phoenixom, piše Sky News.

Posljednji istaknuti mafijaš koji je predstavljao Cosu Nostru uhapšen je 16. januara u Palermu na Siciliji nakon 30 godina bijega. Najtraženijem italijanskom mafijašu policajac je prišao dok je ovaj išao prema kafiću ispred privatne sicilijanske klinike. Tu je išao na kemoterapije.

Karabinjeri ostali u šoku

Italijanska policija također je saiopćila da je u istom stanu pronašla napunjeni revolver Smith & Wesson kalibra 38. I paket s još 20 istih metaka.

Policija je ranije otkrila da je u jednom od stanova u kojima se skrivao pronađen poster Marlon Brando iz Kuma.

“Posteri ‘Kuma‘ i ‘Jokera‘, može li simboličnije od ovoga?”, glasi jedan od brojnih komentara na video skloništa Mattee Denara.

Policijske snimke nadalje prikazuju da je bjegunac Messina Denaro na zidu u dnevnoj sobi imao fotografiju lava. Dok je u manjoj sobi koju je koristio kao teretanu imao kalendar s fotografijom oskudno odjevene žene.

U stanu su pronađeni parfemi, dizajnerska odjeća te uobičajeni sadržaj jednog kućanstva: daska za glačanje i stalak za sušenje rublja.

Osuđen je u odsutnosti 2020. na doživotnu robiju

Stan u kojemu je Messina Denaro, kako se pretpostavlja, živio mjesecima prije hapšenja, nalazio se u skromnoj zgradi u Campobello di Mazara. Mjestu nekoliko kilometara udaljenom od njegova rodnog grada Castelvetrano.

Šezdesetogodišnji Matteo Messina Denaro smješten je u zatvor gdje su na snazi stroge mjere sigurnosti, a nalazi se blizu l‘Aquile, u središnjoj Italiji. Tamo su mu nametnuta stroga ograničenja, s ciljem sprečavanja mafijaša da vode kriminalne aktivnosti iz zatvora.

Messina Denaro osuđen je u odsutnosti 2020. godine na doživotnu robiju zbog umiješanosti u ubistva vodećih antimafijaških tužitelja Giovannija Falconea i Paola Borsellina 1992. godine. Prijeti mu i doživotna kazna zbog učešća u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu 1993. U tim napadima ubijeno 10 ljudi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare