Zdrava hrana

Recept za čokoladne kekse

Keksi sa čokoladom? Ko ih još ne voli!

Jedno je to od omiljenih jela ne samo djece nego i odraslih. Pravimo ih za razne prilike, bilo da se nešto slavi ili dočekuju gosti, ili jednostavno želimo nekoga obradovati.

Keksi sa čokoladom idealni su za dočekati goste ili za ugodnu porodičnu filmsku noć.

A ko još ne voli da ga ujutro probudi miris friško pečenih keksića sa čokoladom? Nema toga.

E mi vam sad donosimo fenomenalan recept za čokoladne kekse koji će su krhki, hrskaju okolo, a unutra su mekani. I čokolada se topi. Naravno, vi možete mijenjati čokoladu – da li želite crnu, mliječni ili čak bijelu.

Sastojci:

  • 135 grama zobenih pahuljca
  • 2 zrele banane
  • 50 grama čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 175 stepeni.
  2. Ogulite banane i ispasirajte.
  3. U banane dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Na kraju ubacite komadiće čokolade koje ste usitnili nožem. Nježno promiješajte.
  5. Na namašćen pleh za pečenje stavite po jednu kašiku smjese. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu. Ne zaboravite napraviti dovoljan razmak između keksića da se ne zalijepe jedan za drugog tokom pečenja.
  6. Pecite oko 12 do 15 minuta dok keksi ne dobiju zlaćanu boju.