Sastojci:
100 ml vode
300 ml mlijeka
20 g kvasca
1 kašičica šećera
2 jaja + žumance
malo soli
30 ml ulja
korica limuna
800 g brašna
džem po želji
Priprema:
Izmrvite kvasac, pa dodajte mlaku vodu i šećer. Kad kvasac nadođe, dodajte jaja, mlako mlijeko, ulje, koricu limuna, brašno, so i zamijesiti glatko tijesto.
Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, pa seći 100 g za veće i 50 g za manje kifle.
Svaki komad obraditi rukom i pokriti folijom i krpom da odmori 10 minuta.
Oklagijom razviti po dužini i širini i premazati ga džemom.
Redati u podmazan pleh. Pokriti da naraste oko 15 minuta pa premazati žumancetom.
Peći na 210 stepeni oko 30 minuta, pa pokriti krpom da sačuvaju mekoću.