Krive Vladu KS

KO SDA nakon likvidacije na Vilsonovom: Može li umjesto kartela Sarajevom zavladati zakon?

Možda pomogne kupovina helikoptera, navode

KO SDA Sarajevo oglasili su se saopćenjem nakon brutalne likvidacije u Vilsonovom šetalištu, jednoj od najprometnijih ulica u Sarajevu.

"Nekoliko dana nakon što je kod hotela Europa, u najužem jezgru grada došlo do pucnjave, danas je na najpoznatijem sarajevskom šetalištu, usred dana, počinjeno brutalno ubistvo. Mafijaški obračuni i hladnokrvne'sačekuše', postali su prepoznatljivo obilježje Sarajeva, čiji građani su svakodnevno zasipani mecima, na najfrekventnijim područjima i u svako doba dana.

To je rezultat višegodišnjeg rada, različitih mjera, poteza i strategija za poboljšanje sigurnosti, kojima u javnosti 'mašu' Vlada Kantona Sarajevo i resorni ministar Admir Katica. Sarajevom bjesne kriminalni ratovi, koji svakodnevno prijete životima njegovih građana, šetača, školaraca, turista. Ne pomažu nikakve statistike, procjene subjektivnog doživljaja sigurnosti, ni vanredne sjednice", navode iz ove stranke.

Možda pomogne kupovina helikoptera?, navode dalje.

"Možda 30 miliona KM potrošenih na tu stavku, daju bolji rezultat po sigurnost građana, nego jačanje ljudskih resursa i nabavka policijske opreme? Možda umjesto kartela, Sarajevom zavlada zakon? Možda!", zaključuju iz KO SDA Sarajevo.