Politika

Konaković potvrdio informaciju Raporta: MUP-ovi će pripremiti operativne planove odgovora za slučaj da Dodik krene u secesiju

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo potvrdio je informaciju Raporta da će uskoro biti održan operativni sastanak MUP-ova koji će imati za cilj pripremi eventualnog odgovora na seceziju koju priziva Milorad Dodik.

Konaković, zajedno sa Sašom Magazinovićem i Edinom Fortom, gostuje u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Tu je Konaković pojasnio o čemu se radi.

“Niko neka ne očekuje da ćemo posmatarti da nam neko na ulaze i izlaze kantona planira dovesti policiiju ili armiju”, naveo je Konaković.

“Mi smo ovih dana imali sastanke u okivru sigurnosnih provjera. Zatražit ćemo da MUP-ovi pripreme operativne planove za ovakvu situaciju. Čampara je pozvao na nivou FBiH, sastat će se i kantonalni MUP-ov. To nećemo nijemo posmatarti i prenijeli smo to ovim ljudima iz američke administracije”, rekao je Konaković.

PROČITAJTE  Dodik nije svjestan šta će ga snaći: Bivši američki zvaničnik otkrio šta zapravo znači kada vam SAD uvedu sankcije

On je istakao da onog trenutka kada neko stavi policiju ili vojsku na mjesto gdje smatra da je neka granica, kreće sukob u BiH.

“Ja sam sa Soukbunara, mjesto gdje je počeo jedna od najkrvavijih sukoba u Evropi. I neće nam se to ponoviti”, naveo je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare