Politika

Konaković šokirao: Još uvijek nosim pištolj! Iz Tužilaštva sam dobio ozbiljno upozorenje

U večerašnjem Politbirou uživo Elmedin Konaković otkrio je šokantan događaj zbog kojeg i danas hoda naoružan pištoljem.

Naime, Konaković je prije nekoliko godina u Skupštini Kantona Sarajevo izjavio kako nosi pištoljg jer se ne osjeća sigurno (a sve se dešavalo nakon njegovog izlaska iz SDA). Večeras je potvrdio da i sad hoda naoružan.

„Sad ću reći nešto što će ustalasati ove naše političke krugove. Ja idalje hodam naoružan. Dobro poznajem zakon o nošenju i držanju naoružanja. Znam kako se i na koji način to može raditi. Ja najćešće i dalje hodam naoružan. To je posao koji sam ja odobrao i način na koji ga mi radimo to iziskuje“, naveo je Konaković dodajući da, naravno, ima sve neophodne dozvole.

„Imam sve dozvole, vježbam, treniram…“

Potom je otkrio šokantan detalj.

„Nisam o ovome govorio, prvi put pričam sad o ovome. Ja sam prošle godine imao poziv iz Kantonalnog tužilaštva. Često sam pozivan, 14 krivičnih prijava, Dalida Burzić prolazi sad kroz disciplinski postupak jer je tjerala tužioce da mi napakuju izjavu…Ali sam imao interesantan poziv. Tužiteljica mi je rekla: Radi vaše lične sigurnosti hitno dođite u tužilaštvo. Došao sam i rekla mi je da su na mjerama, slušajući kriminalce u zatvoru čuli jednog od zatvorenika kako se sprema, kad izađe iz zatvora, da organizira grupu koja će napasti mene i još nekoliko ljudi. Dakle, dobio sam to kao ozbiljno upozorenje institucije. Otišao sam u MUP Kantona Sarajevo da to prijavim, jer je to procedura, prijavio sam i nakon 20-tak dana sam došao kod te iste tužiteljice da pitam ima li nekih novih informacija. Ona mi je rekla: Izgleda da je to procurilo kada si to rekao u MUP-u”, kazao je Konaković.

Upitan od koga je procurilo, da li zna imena inspektora, Konaković je kazao da ima neke sumnje, ali da ne želi s tim da izlazi u javnost.

„Taj zapisnik sa moje prijave je moglo vidjeti više ljudi. To se, dakle, dešava. Ja više vodim računa o svojoj porodici, nego o sebi. Šta će mi, imam dva metra… Nije lako napasti političara od dva metra, DIF-ovca. Ja to ne dramatizujem, niti o tome pričam. Ne može se kriminalna, koruptivna hobotnica razbijati u salonskim bijelim rukavicama i pišući Facebook status. To iziskuje energiju, hrabrost i požrtvovanje. Mi, hvala Bogu, to imamo. I još jedva važna stvar – ima nas ozbiljnih, spremnih da se branimo fizički, koliko god treba. To je već jedna vojska unutar Naroda i pravde. Mi na sebe ne damo“, naveo je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare