Jaja su jedna od onih namirnica koje uvijek imamo kod kuće. Odlična su baza za mnoga jela, a kao zasebno jelo ih najčešće jedemo za doručak.
Puna su proteina i bjelančevina pa će vas držati sitima i dati vam potrebne nutrijente.
Načina na koje možete spremati jaja uistinu ne nedostaje pa se svaki dan u kuhinji možete poigrati i napraviti ih na neki novi.
Od klasičnog jaja na oko, omleta i kuhanih jaja do onih malo kreativnijih recepata, sve smo ih okupili na jednom mjestu pa vam ih donosimo u nastavku. Na vama je da svaki dan odaberete drugi i uživate u doručku šampiona.
Kuhana jaja u čašici
Jedan od najjednostavnijih načina pripreme jaja definitivno je kuhanje. Jaja je potrebno staviti u lonac s vodom i kuhati 3-12 minuta, ovisno želimo li dobiti tvrdo, srednje ili meko kuhana jaja. Ovo je definitivno najmanje kaloričan i najzdraviji način pripreme, a kuhana jaja mogu biti i jako zabavno jelo. Volimo ih jesti iz čašica, odnosno posebnih posudica/stalaka za jaja, te ih poslužiti uz tostirani kruh narezan na trakice, koji se potom umače u žumanjak (ako je jaje meko kuhano).
Na jaja dodamo samo malo soli i bibera, a kao prilog volimo i sir, šunku, svježeg paradajza i krastavce.