neobičan recept

Lako i fino: Pizza od krompira

Svi znamo da se italijanski gastronomi neće složiti sa ovom vrstom pizze, ali važnije je to što na lagan način možete dobiti ukusan i fini obrok.

Sastojci:

5 krompira srednje veličine

200 grama paradajz pirea

200 g mocarele ili nekog sličnog sira

2-3 kašike pesto sosa

začini po ukusu

maslinovo ulje

Priprema:

Krompir dobro operite, stavite u šerpu i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.

Pleh za pizzu prekrijte papirom za pečenje, rasporedite kuhani vrući krompir, lagano ga izgnječite, prekrijte drugim slojem papira i napravite ravnomjeran sloj.

Zatim skinite gornji sloj papira, sipajte maslinovo ulje, so, biber, začine po želji i stavite u rernu 15 minuta na 200 stepeni.

Nakon toga, ravnomjerno rasporedite paradajz pastu za pizzu i pospite rendanim sirom. Dodajte malo pesto sosa i stavite u rernu još pet minuta. Servirajte sa listovima bosiljka, prenosi Vijesti.