Svi znamo da se italijanski gastronomi neće složiti sa ovom vrstom pizze, ali važnije je to što na lagan način možete dobiti ukusan i fini obrok.
Sastojci:
5 krompira srednje veličine
200 grama paradajz pirea
200 g mocarele ili nekog sličnog sira
2-3 kašike pesto sosa
začini po ukusu
maslinovo ulje
Priprema:
Krompir dobro operite, stavite u šerpu i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
Pleh za pizzu prekrijte papirom za pečenje, rasporedite kuhani vrući krompir, lagano ga izgnječite, prekrijte drugim slojem papira i napravite ravnomjeran sloj.
Zatim skinite gornji sloj papira, sipajte maslinovo ulje, so, biber, začine po želji i stavite u rernu 15 minuta na 200 stepeni.
Nakon toga, ravnomjerno rasporedite paradajz pastu za pizzu i pospite rendanim sirom. Dodajte malo pesto sosa i stavite u rernu još pet minuta. Servirajte sa listovima bosiljka, prenosi Vijesti.