Magazin

Lažna Schwarzwald torta: Toliko jednostavna da je peku i totalne lijenčine

Za sreću je ponekad dovoljan opasno sočan biskvit s kremastim tučenim vrhnjem i ukrasima od čokolade...

Sastojci za Schwarzwald muffine:

3 velika jaja
50 g maslaca
60 g mljevenih badema
15 g prezle
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g brašna
1,5 kašika kakaa
Kašičica praška za pecivo
vrhnje za šlag
kompot od višanja
čokolada za kuhanje

Priprema:

1. Pomiješajte mljevene bademe, brašno, prašak za pecivo, prezlu i kakao.

2. Žumance izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšali maslac i suhe sastojke miksajući

3. Bjelanca istucite u snijeg pa polako dodajte u smjesu koju stavite u kalupe za muffine obložene košaricama.

4. Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz tijesta.

5. Kompot zagrijte i kuhajte dok se ne reducira.

6. Prepolovite svaki muffin pa ga poprskajte likerom od višanja. Nadjenite ga tučenim vrhnjem, ribanom čokoladom i kompotom.