Ljetna musaka je savršen ručak, ali i večera.
Lagana i ukusna - kombinacija koju svako želi po toplom vremenu.
Recept će vam oduzeti malo vremena, ali je ukus kojem dugo nećete odoljeti.
Sastojci za ljetnu musaku:
- 2 jajeta
- 2 tikvice
- 2 paprike
- 200 g pečuraka
- 1 patlidžan
- 2 paradajza
- bijeli luk
- pavlaka
- 1 kašičica senfa
- jogurt
- so
- biber
Priprema ljetne musake:
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je tanjim slojem ulja.
Uključite rernu na 220 stepeni da se ugrije.
Za to vrijeme, isjecite tikvice, papriku, pečurke, patlidžan i paradajz na kolutove. Posolite i zabiberite.
Bijeli luk takođe isjecite u željenoj količini i odvojite u činiju gdje ćete pomiješati sastojke za preliv.
Poređajte povrće u činiju.
U činiju sa lukom, dodajte pavlaku, jogurt i senf i prelijte povrće.
Pecite u rerni 20-ak minuta ili dok ne porumeni, prenosi ona.rs.