Životni stil

Ludo jogurt-tijesto: “Najbolje, pravim ga često, odlično je za sve”

Recept za ovo dizano tijesto s jogurtom jedan je od popularnijih na Index Receptima, a razlog je taj što od njega možete napraviti razna slatka i slana peciva.

“Najbolje za sve”, “Može dobro zatvoreno u posudi biti danima u hladnjaku ako se sve odmah ne potroši”, “Najbolje, pravim ga često, odlično za sve”, samo su neki od komentara.

Količine sastojaka i koraci pripreme ludog jogurt-tijesta su OVDJE, a u nastavku pogledajte tek dio ideja kakve sve oblike peciva možete napraviti od njega.

Ova peciva napravite tako da izrežete razvaljano tijesto na kvadrate pa polovicu jedne strane zarežete svaki centimetar. Rolajte (punjeno ili ne) od nezarezane strane prema zarezanoj i lagano savijte kad stavljate na lim za pečenje. Tako će nastati ovi prorezi.

Pecivo sa prorezima

Ludo jogurt-tijesto idealno je i za hrenovke u tijestu, bilo da radite one veće ili ove u mini-izdanju. Svakako ih prije pečenja premažite žumanjkom koji ste izmiješali sa kašikom mlijeka da pecivo dobije lijepu žutu boju.

Hrenovke u tijestu

Kiflice su već tradicionalno omiljeno pecivo u regiji, bilo da ih punite slatkim ili slanim nadjevom. Ako želite da budu izduženog oblika, onda nemojte raditi predugačke trokute kako kiflica ne bi imala previše slojeva zbog kojih će biti bucmasta.

Kiflice

Ako pak baš želite da budu takva, onda kod zamatanja krajeve, to jest vrhove svakog trokuta, zavrnite prema unutra i onda zarolajte u kiflicu.

Kiflice


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare