recept

Mafini sa jagodama: Gotovi su za samo pola sata, a tope se u ustima

Fenomenalan desert mekan kao duša, za prave sladokusce.

Potrebno je:

  • 150 g brašna
  • 125 g bijelog šećera
  • 8 g praška za pecivo
  • 1 jaje
  • pola kašičice esencije vanile
  • pola šolje mlijeka
  • 25 g putera
  • 8 jagoda isjeckanih na sitne komade

Priprema:

Rernu zagrijte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Sve promiješajte pa napravite rupu u sredini. Zatim, razbijte jaje u sredini pa umiješajte vanilin ekstrakt. Pomiješajte pa sipajte polovinu mlijeka i opet promiješajte. Dodajte puter i sve sjedinite.

Dodajte sjeckane jagode. Smjesu izlijte u kalup za mafine. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, prenosi Trpeza.