Krompir spada u povrće koje je mnogima omiljeno, a i poprilično je jeftino. Najčešće se služi kao prilog, i to pomfrit, pečeni ili pire. Što je najbolje od svega, nije ni kompliciran za pripremu, ali postoje neki trikovi koji će vam olakšati kuhanje, pogotovo pirea.
Vjerovatno mislite, šta je teško tu, krompir se skuha, ispasira i prilog je spreman.Ali, ako želite da bude savšreno kremast, onda u nastavku teksta pročitajte savjete zlata vredne.
Da biste napravili savšreno kremast pire-krompir, nakon što ga skuhate, obavezno ga osušite, a zatim lijepo ispasirajte ili pritisnite kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, dodajte vrelo mlijeko i sjedinite. Možete da ispasirate ili da mikserom umutite.
A postoji još jedna tajna koju je ova food blogerka otkrila, a to je da puter prije nego što dodate u krompir prethodno istopite.