važno je šta jedete

Masnoće se tope: Ova tri obroka možete slobodno jesti nakon 18 sati

Jedno od najčešćih pitanja je: "Što smijem jesti navečer da ne dobijem na kilaži?" Sigurno se više puta čuli pravilo "Ne jedi poslije 18h", ali istina je - to nije pravilo, već mit!

Problem nastaje kada cijeli dan ne stignete normalno jesti, a onda, kad napokon dođe večer i djeca zaspu, pojedete sve što nađete u kuhinji… I to vas dovodi do neželjenih kilograma.

Dobra vijest: Smijete jesti navečer, ali važno je što jedete. Ne morate se mučiti s gladovanjem - postoje brzi, lagani i zdravi obroci koji će vas zasititi, pomoći vam da smršavite i osjećate se odličnom piše Jutarnji list.

Pizza od zobenih pahuljica u tavici

Kad poželite nešto ukusno, a ipak zdravo za večeru, pizza od zobenih pahuljica u tavici je idealno rješenje. Ova pizza je laganija verzija one klasične, bogata je vlaknima i nutritivno kvalitetna, a priprema se bez rerne - sve što vam treba je tava.

Sastojci:

zobene pahuljice, sol, biber,

voda,

kuhana šunka

mozzarella

paradajz

origano

Priprema:

Staviti pahuljice u posudu i dodati vodu i sol pa sve izblendati.

S malo maslinovog ili kokosovog ulja premazati tavu i izliti pripremljenu smjesu.

Dok se lagano smjesa grije, za sos od paradajza pomiješati sol, biber, origano i pasirani paradajz pa promiješati.

Premazati smjesu na tavi, dodavati šunku i staviti male komadiće mozzarelle i mali cherry paradajz.

Tjestenina od tikvice

Ako tražite zdraviju alternativu klasičnoj tjestenini, tjestenina od tikvica je savršen izbor. Ova lagana, ali zasitna večera idealna je za one koji žele smanjiti unos ugljikohidrata, a pritom uživati u ukusnom obroku. Brza za pripremu, niskokalorična i prepuna vlakana - tjestenina od tikvica je večera koja će vas oduševiti svojom jednostavnošću i okusom.

Sastojci:

tikvica

paradajz

sol, biber

maslinovo ulje

bosiljak

Priprema:

Izrezati tikvicu na tanke trakice.

Ugrijati malo maslinovog ulja na tavi i dodati narezane trakice tikvice pa sve skupa lagano promiješati.

Narezati cherry paradajz i bosiljak.

Ubaciti začine u tavu i izmiješati pa dodati još cherry paradajz i bosiljak.

Zdrava verzija tjestenine je spremna!

Povrtna pita

Za laganu, ali zasitnu večeru koja se priprema u tren oka, isprobajte ovu povrtnu pitu s tortiljama. Hrskava izvana, sočna iznutra, prepuna je svježeg povrća i proteina, što je čini savršenim obrokom za sve one koje žele nešto brzo i nutritivno bogato.

Sastojci:

2 tortilje

2 jaja

paradajz

baby špinat

žuta, zelena i crvena paprika

mozzarella

sol, biber

Priprema:

U zdjelu složiti 2 tortilje tako da prekriju širinu i visinu zdjele.

Očistiti papriku i narezati je na kockice pa dodati u složene tortilje.

Dodati baby špinat i cherry paradajz.

Jaja dobro izmutiti i dodati začine sol i biber i s tim preliti sve što se nalazi posloženo u tortiljama u zdjeli.

Preko toga dodati mozzarellu i zagrijati rernu na 180 stepeni. Peći 15 do 20 minuta i naša brzinska povrtna pita je spremna.