Prva reakcija

Mehmedović za Raport: Gradi se ambijent da je Izetbegović neprikosnoveni lider SDA, uložit ću žalbu

Šemsudin Mehmedović, kojeg je Izborna komisija SDA i zvanično eliminisala iz utrke za predsjednika SDA, komentirao je za Raport ovu odluku

Šemsudin Mehmedović, kojeg je Izborna komisija SDA i zvanično eliminisala iz utrke za predsjednika SDA, komentirao je za Raport ovu odluku. U vrijeme našeg poziva, Mehmedović još nije bio upoznat sa odlukom organa SDA, jer je u tom trenutku završio gostovanje u programu BHRT-a.

"Još nisam vidio odluku Izborne komisije. Prema ovome što čujem od vas, očigledno je da je u pitanju izgradnja ambijenta u kome treba da se desi ta kongresna farsa. Da se neprikosnoveni lider SDA ponovo izabere, a da podrška SDA nastavi padati u narednom periodu.

Vidjet ćemo kakva je odluka, ja ću vjerovatno iskoristiti i pravo žalbe. Vidjet ćemo šta dalje", kazao je Mehmedović za Raport.

Na pitanje očekuje li da će se oglasiti općinske organizacije SDA koje su ga podržale, kaže da one nemaju pravo žalbe.

"Ne znam kome bi se uopće mogli dalje žaliti. Ja imam kopije nominacija iz tih organizacija, tako da, vidjet ćemo šta ćemo dalje", kazao je Mehmedović.

Podsjećamo, Kongres SDA bit će održan 14. oktobra i očigledno je da se uspjelo u namjeri da Bakir Izetbegović bude jedini kandidat tako da se očekuje da će on na Kongresu, vjerovatno biti i izabran aklamacijom, o čemu se mjesecima govori. Također, sada i zvanična eliminacija Mehmedovića iz utrke za predsjednika Stranke potvrđuje da su Izetbegoviću bliski ljudi, a o čemu je govora bilo proteklih mjesec dana, uspjeli da prvenstveni pritiscima i ucjenama privole stranačke organizacije da ispune njihove želje.