Vijesti

Migranti iz napuštenih objekata na području Bihaća smješteni u centar Lipa

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u utorak je preduzela operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća u cilju njihovog izmještanja, a iz napuštenih objekata u privremeni prihvatni centar Lipa, javlja Anadolu Agency (AA).

Inspektori Službe za poslove sa strancima izvršili su kontrolu kretanja i boravka migranata na lokacijama Žegar, Vedro polje i Bakšaiš.

“Na svim navedenim lokacijama, inspektori za strance zatekli su ukupno 46 lica, porijeklom iz Avganistana i Pakistana. Pomenuta lica Služba je relocirala u privremeno prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te obezbijeđeni: smještaj, hrana i ostali neprehrambreni proizvodi”, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Dodaje se da je u pitanju nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz improvizovanih smještajnih kapaciteta u privremeno prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare