Politika

Milanović: Bećirović je uspio pobijediti prevrtljivog Bakira. Schmidt igra štakorske igrice

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je na 14. konferenciji o održivom razvoju nakon čega je dao izjavu za medije.

Osvrnuo se i na izbore koji su održani u našoj zemlji.

“Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti. HDZ nije jednako hrvatski narod. HDZ je dobro prošao u kantonima gdje su Hrvati, prenosi. Opet je izabran Komšić, godinu dana pokušavam vikati o ovoj temi. Uspiješ, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju, uporno se ne provodi odluka Ustavnog suda – odluka Ljubić”, nastavio Milanović, te dodao:

“Ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude. Šta je napravio Schmidt? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića. Igrao je neke podzemne, štakorske igrice”, rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na Željka Komšića, navodeći da on ne smije doći u mjesta gdje žive Hrvati. Čestitao je Bećiroviću i Cvijanović.

“Prije 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandidira, ali se nije usudio jer se bojao poraza. Bećirović se nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobijedio”, kazao je Milanović.

Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže s tim. “Bećirović je uspio pobijediti tog pokvarenog, prevrtljivog i sve u svemu jednog lošeg tipa, tog Bakira Izetbegovića”, kazao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare