Svijet

Muškarac prijetio lažnim pištoljem? Policajci ga ubili

Muškarac, koji je navodno držao lažni pištolj, preminuo je nakon što je policija pucala u njega u ponedjeljak u Parizu, glavnom gradu Francuske, objavili su lokalni mediji.

“Policija je stigla u 11. okrug u Parizu nakon dojave da se okolo šeta muškarac s pištoljem”, objavio je “Ouest-France”.

Kada je osumnjičeni uperio pištolj u policiju, policija je pucala na njega. Muškarac je pogođen s četiri metka u prsa.

Forenzički izvori su naveli da osumnjičeni nije razgovarao s policijom, već se ponašao prijeteći. Dodaju da je oružje u njegovoj ruci lažno.

Identitet osumnjičenog još nije saopšten. Pokrenuta je istraga o incidentu, prenosi AA.

Prema izvoru bliskom slučaju, muškarca su dva policajca pogodila četiri puta. Jedan je pucao jednom, drugi tri puta, prenosi AFP.

Otvorene su dvije istrage. Jedna je povjerena pariškoj pravosudnoj policiji da razjasni motive ubijenog. Drugu provodi Generalni inspektorat nacionalne policije (IGPN) o postupanju policajaca.

Incident se dogodio nešto poslije 20 sati u blizini Place de la Republique.

Prema prvim elementima istrage koji se tek trebaju provjeriti, muškarac je prvo pištoljem prijetio psu, navodi izvor. Dok su me se približavala dva policajca u patroli, on se okrenuo prema njima. Uperio je pištolj u njih. Policija je tada otvorila vatru, dodao je izvor.

Svjedoci koji su vrlo precizno vidjeli ovasj obračun tek treba da budu saslušani, rekao je izvor.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare