Vijesti

Nagradu “novinar godine” dobila Semira Degirmendžić

Nagrada “novinar godine” dodijeljena radi otkrivanja afere „Respiratori“ gdje je došlo i do sudskog procesa. Na dodjeli nagrada istaknuto je da je malo primjera u praksi gdje je novinarska istraživačka priča dovela do sudskog procesa

Povodom 3. maja Međunarodnog dana slobode medija, Društvo novinara BiH danas je organiziralo tradicionalnu manifestaciju izbor “novinara godine”.

Nagrada “novinar godine” dodijeljena je Semiri Degirmendžić, novinarki portala Fokus.ba radi otkrivanja afere “Respiratori” gdje je došlo i do sudskog procesa. Na dodjeli nagrada istaknuto je da je malo primjera u praksi gdje je novinarska istraživačka priča dovela do sudskog procesa.

“Nije ovo samo priznanje i čast za mene nego i velika podrška i vjetar u leđa i znak da mediji u BiH nisu sami, da imaju krovnu organizaciju koja brine i njima i prati njihov rad. U protekloj godini bilo je mnogo prijetnji, Društvo novinara je uvijek bilo uz mene i druge kolege. Zahvaljujem se i mojoj redakciji portala Fokus.ba bez čije podrške ne bi mogla istraživati brojne teme”, kazala je Degirmendžić.

Čestitke od redakcije Raporta.Povezani postovi: