Jabuke su čest sastojak jesenjih kolača, a štrudli od jabuka rijetki mogu odoljeti. Ova brza i jednostavna, štrudla s jabukom i grizom pravi je hit na stolu.
Sastojci
- 1 pakiranje kora za štrudlu
- 3 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 2 jogurta
- 1 kiselo vrhnje
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 750 g jabuka (ili drugog voća po želji)
- sok jednog limuna
- 3 lašičice cimeta
- šećer u prahu
Postupak
Prvo pripremite željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadi ga na vrijeme da se odmrzne i ocijedi od sokova. Po želji zasladite. Ako volite puno voća, njegovu količinu možete i povećati.
Jabuke naribajte, pokapajte limunovim sokom limuna i/ili pospite cimetom.
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. Zatim dodaj sve ostale sastojke i izmiješajte.
Raširite kore i podijelite ih u 3 grupe po 3 lista. Koliko grupa imate, toliko ćete imati štruca.
Raširite jednu koru, namažite smjesom. Preko stavite drugu koru i namažite smjesom. Zatim stavite treću koru, namažite smjesom i rasporedite voće po želji.
Smotajte štrucu i premjestite je u pleh za pečenje. Isti postupak ponovite s ostalim štrucama dok ne potrošiš kore.
Na kraju ostatkom smjese premažite kore i popuni prostor između kora.
Pecite otprilike 20 minuta na 180° C ili dok ne lijepo porumeni. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.