Najbolje neka se preseli u Kanton Sarajevo. Šta je Čeda Jovanović poručio nakon izbornog debakla

8419

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) i “Koalicije za mir”, koja je na jučer održanim republičkim izborima ostvarila rezultat od samo 0,3 odsto, Čedomir Jovanović, izjavio je novinarima, da će LDP nastaviti da postoji, istrajavajući na prepoznatljivoj politici i dodao da nije iznenađen izbornim rezultatima.

“Znao sam šta nas čeka u izbornoj noći. Nisam iznenađen i ne mislim da manje vrijedi sve ono što smo govorili tokom kampanje”, kazao je Jovanović, koji je predsjedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću čestitao na pobjedi i izbornom rezultatu.

On nije htio da podrobnije komentariše rezultate izbora i rekao da mu je važna samo sudbina zemlje, kao i budućnost djece.

Rekao je i da mu je žao što je zemlja propustila šansu da ozbiljno razgovara o problemima koji je, kako je naznačio, uništavaju, pa da onda to potvrdi glasanjem birača na izborima.

“Na ovim izborima je pobijedio Vučić, ali je poražena politika”, ocijenio je lider LDP.

Jovanović je priznao da je napravio grešku što nije našao “jezik da ljudi razumiju ono što govori i poručuje”.

Rekao je da je pred Srbijom “teško vrijeme”, koje još težim čine rezultati izbora.

LDP koji predvodi “Koaliciju za mir” osvojila je zanemariv broj glasova na jučerašnjim izborima što će je učiniti vanparlamentarnom strankom.