Iako su za mnoge palačinke omiljena poslastica, ništa manje nisu ukusne niti u svojoj slanoj varijanti, bez obzira na to koje punjenje odaberete. Kad se radi o palačinkama, postoji bezbroj načina na koje ih možemo pripremiti. Donosimo recept za najbolje slane palačinke koje se brzo i lako pripremaju te su sjajna ideja za doručak, užinu ili večeru.
Sastojci za najbolje slane palačinke
2 jaja
250 g brašna
150 ml mlijeka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika začinskog bilja (origano, majčina dušica, peršun…)
1 prstohvat soli
150 ml vode
200 g pureće šunke
200 g narezanog mozzarella sira
Priprema
U blenderu izmiksajte brašno, jaja, mlijeko, 1 kašiku ulja i 150 ml vode, dodajte i začinsko bilje i malo soli. Dobro izmiksajte dok se ne pojave grudvice i ostavite najmanje 1 sat u frižideru. Svaku palačinku napunite purećom šunkom i mozzarellom, preklopite na pola i stavite u pleh za pečenje koji ste prethodno namazali uljem. Ponovite postupak dok ih sve ne posložite.
Stavite na pleh za pečenje i stavite 2 minute u rernu kako bi se sir otopio. Poslužite najbolje slane palačinke dok su tople uz sezonsku salatu.
Prijatno!