Prvi korak je pomiješati brašno, sol i kvasac, pa dodati toplu vodu i izmiješati. Tijesto, savjetuje, treba biti mokro, ljepljivo i zapravo neuredno.
Tako pripremljeno tijesto ostavite na toplom da se diže 2, 3 sata. Tijesto će se udvostručiti i postati pjenasto uslijed reakcije kvasca, a što je manje brašna, tijesto će biti vlažnije, ali će imati i ljepše mjehure zraka te ćete dobiti prozračniji i ukusniji kruh.
Rernu zagrijte na 250 ºC i u nju stavite posudu u kojoj ćete peći kruh.
Drugi korak je pobrašniti radnu površinu na koju ćete kuhačom ili špatulom prebaciti tijesto iz zdjele. Pobrašnite potom i tijesto, pa pekarskom špatulom presavijte sva četiri kraja tijesta prema sredini. Sad privucite tijestu masni papir (papir za pečenje) i pogurajte štrucu kao da je rolate na njega te štrucu oblikujte po želji. Spojeni krajevi kruha trebaju sad biti položeni na papir za pečenje, a glatka strana kruha treba gledati prema gore.
Treći korak je smjestiti papir za pečenje zajedno s tijestom u zagrijani lim za pečenje ili posudu od lijevanog željeza, poklopiti i peći na temperaturi od 250 ºC oko 30 minuta.
Četvrti korak je otvoriti lonac i peći otklopljeno još oko 12 minuta, odnosno dok ne dobije lijepu zlatnu koru.
Peti korak je kruh izvaditi iz posude, skinuti s papira za pečenje i ostaviti da se 10-ak minuta odmori prije nego što ga narežemo.
U nastavku možete i sami pogledati kako se radi.