Vijesti

Narednih dana u BiH nestabilno vrijeme. Pročitajte prognozu do srijede

Narednih dana se u Bosni i Hercegovini očekuje promjenljivo vrijeme. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), u Bosni i Hercegovini se narednih dana očekuje pretežno oblačno i sunčano vrijeme sa slabim snijegom i susnježicom.

U većem dijelu BiH jutros je pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima dosta magle.

Jutros je najhladnije bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus deset stepeni Celzijusa. U Livnu i Srebrenici je izmjereno minus osam stepeni, Bugojnu i Sarajevu minus sedam, Bihaću, Ivan-sedlu, Sanskom Mostu i Tuzli minus šest, Banjaluci minus pet, Doboju i Prijedoru minus četiri, Bijeljini i Bjelašnici minus tri, Zenici minus dva, Gradačcu minus jedan, Trebinju četiri, Mostaru pet i Neumu sedam.

"Danas se očekuje pretežno sunčano u većem dijelu zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dugotrajne magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i sedam stepeni, na jugu zemlje od deset do 14", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne prije podne će biti i magle. Jače naoblačenje se očekuje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine usloviti slab snijeg i susnježicu.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus jedan, na jugu zemlje do pet stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i sedam, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa.

Pretežno oblačno prije podne očekuje se u utorak u BiH. Prema prognozi FHMZ-a, u jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva stepena, na jugu zemlje do šest. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

U srijedu, se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu zemlje do tri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stepeni Celzijusa.