Vijesti

Nema muke bez nauke: Sebija I. prešišala Zlatka L.

Prema pouzdanim podacima, Sebija Izetbegović dugo je i pedantno studirala. Svakom predmetu predavala se maksimalno dosljedno i štreberski pedantno, poštujući red, rad i disciplinu. Trajalo je to obrazovanje valjda duže od decenije…

S druge strane, nekadašnji lider SDP-a kroz fakultetske je obaveze prolazio, kako se to kaže, kao nož kroz mehak puter strane proizvodnje. Za razliku od supruge nasljednika SDA, Lagumdžija je ispite polagao na vrijeme, a i akademska zvanja nakon diplomiranja stjecao je u rekordnim rokovima.

Ipak, ponekad nauka piše drame!

Naime, u svjetskoj bazi podataka “Google Scholar” Izetbegovićka je tokom posljednjih nekoliko godina postala osam-devet puta relevantnija naučna radnica od kolege sa Ekonomskog fakulteta. Njeni radovi citirani su nevjerovatnih 177 puta, dok se Lagumdžija zadržao na mršavih 29 citiranja.

Prof. Lagumdžija: CItiran 29 puta
Prof. Izetbegović: Citirana 177 puta

Inače, ovih dana je Lagumdžija pokrenuo veliku predizbornu medijsku promociju aktuelnih načelnika SDA u Kantonu Sarajevo. Da li je razlog za ovaj marketinški potez naučnog ili nekog drugog karaktera, ostalo je nepoznato.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare