Najbolji svjetski kuhari su posljednjih sedmica također zatvoreni u svojim domovima pa vrijeme krate usavršavajući nova jela. Chef Danielle Alvarez, koja vodi kuhinju jednog poznatog australskog restorana, podijelila je recept za svoj italijanski dresing koji odlično prija uz salatu, a može se iskoristiti i kao marinada za meso ili ribu.
Sastojci su jednostavni. Trebaju vam ekstradjevičansko maslinovo ulje, sirće, bijeli luk, limun, sušeni origano, chilli i luk.
"Može stajati do sedam dana u frižideru", napomenula je Danielle.
Za početak nasjeckajte bijeli luk i luk. Na malo maslinovog ulja dinstajte pet minuta. Dodajte ljuskice chillija i origano te maknite s vatre nakon minute.
Prebacite smjesu u teglu i ohladite je pa dodajte sirće. Iscijedite pola limuna, dodajte malo soli, stavite poklopac i dobro protresite pa dresingom začinite salatu ili jelo po izboru.