Magazin

Neodoljivo dobar: Probajte kolač od limuna i borovnica

Sastojci:

Biskvit

190 g mekog brašna
110 g maslaca
120 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
2 kašike ulja
0,5 praška za pecivo
120 ml mlijeka
2 kašikice limunovog soka
2 kašike naribane limunove korice
100 g borovnica
prstohvat soli
Glazura

100 g šećera u prahu
2 kašike limunovog soka
1 kašika ekstrakta vanilije

Priprema
1. Izmiksajte maslac i šećer
U zdjeli pjenasto izmiksajte omekšali maslac i obje vrste šećera.

2. Dodajte jaja, ulje, limunov sok i koricu
U smjesu dodajte jedno po jedno jaje, između svakog kratko miksajte. Zatim dodajte ulje, limunov sok i naribanu koricu limuna, sve zajedno dobro promiješajte.

3. Dodajte suhe sastojke
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, prosijte ih i dodajte u pripremljenu smjesu.

4. Dodajte mlijeko
Na kraju u smjesu ulijte mlijeko, dobro izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili u glatku smjesu.

5. Dodajte borovnice
U pripremljenu biskvitnu smjesu pažljivo umiješajte oprane i osušene borovnice.

6. Stavite peći
Duguljasti kalup dimenzija 30x10cm obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu. Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 40-45 minuta. Pečeni kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

7. Izradite glazuru
U posudi pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i ekstrakt vanilije, prelijte preko ohlađenog kolača.