Veoma sočan i moćan kolač.
Gotovo da nema osobe koja nije isprobala ovaj planetarno popularni kolač. Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svako i ukoliko ste u potrazi za kolačom koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas.
Sastojci:
1 šoljica kisele pavlake
1 šoljica mlijeka
1 šoljica ulja
1 i po banana (izgnječena)
2 šoljice griza
2 šoljice šećera
4 pune kašike kakaa
1 kafena kašika instant-kafe
2 kafene kašike sode bikarbone
Preliv:
5-10 kašika mlijeka
nekoliko kapi ulja
1 kesica vanilin-šećera
100 g crne čokolade
50 grama maslaca
5 kašika čokolade u prahu
Priprema:
Pomiješajte bananu s pavlakom i mlijekom, a zatim dodajte ulje i ostale sastojke. promiješajte i izlijte u manju ali dublju posudu, koju ste prethodno namastili i posuli prezlom. Stavite u rernu zagrijanu na 190 stepeni, ali pred kraj pečenja pojačajte na 210. Istopite na tihoj vatri sastojke za preliv i prelijte preko toplog kolača. Ostavite da se ohladi i poslužite.