disciplinci ne praštaju

Nogometni savez BiH izrekao žestoke kazne. Zrinjski prošao najgore, sankcije i zbog diskriminacije

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluke o sankcijama za prekršaja počinjene na utakmicama 31. i 32. kola Premijer lige BiH te prvoj utakmici finala Kupa BiH.

FK Sarajevo je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000 KM, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 31. kola protiv ekipe Zvijezda-09 (2:1) na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

Pirotehnička sredstva

Branko Vrgoč, igrač Posušja, kažnjava se zabranom igranja na dvije utakmice zbog isključenja na utakmici 31. kola protiv Sloge (2:1) na stadionu Mokri Dolac u Posušju. I klub Posušje je kažnjen sa 500 KM.

Zrinjski iz Mostara je kažnjen sa 3.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u meču 31. kola protiv GOŠK-a (4:1) na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli.

Huso Karjašević, igrač FK Tuzla City, suspendiran je na dva meča zbog isključenja na utakmici protiv Borca iz Banje Luka (2:6) na stadionu Tušanj u Tuzli. Tuzla City je kažnjen sa 500 KM.

FK Željezničar je kažnjen sa 3.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 31. kola protiv Igmana (0:0) na gradskom stadionu u Konjicu.

FK Borac je kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u meču protiv Igmana (4:3) na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

FK Igman Konjic je kažnjen sa od 1.000 KM zbog neizvršavanja odluke nadležnog nogometnog organa.

Zrinjski je kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Tuzla Cityja (4:0) u Mostaru. I Velež je iz istog razloga kažnjen sa 2.000 KM na utakmici protiv GOŠK-a (3:3) na stadionu Rođeni u Mostaru.

Incidenti u Mostaru

Ivan Pranjić, igrač Širokog Brijega, kažnjen je zabranom nastupa na dvije utakmice zbog isključenja na utakmici protiv Sloge Doboj (3:2) na stadionu "Dr. Milan Jelić" u Modriči, a Marijan Ćavar sa jednom utakmicom, također zbog isključenja na spomenutom meču.

Široki Brijeg je kažnjen novčano sa ukupno 1.000 KM.

FK Sarajevo je ostao "kraći" za još 2.500 KM zbog zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Posušja (1:1) na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

Zbog prekršaja (upotreba pirotehničkih sredstava i rasizam i drugi oblici diskriminacije) počinjenih na prvoj utakmici finala Kupa BiH protiv Borca u Mostaru, Zrinjski je kažnjen sa čak 8.500 KM (s ranijim kaznama za prvenstvene mečeve, ukupno 13.500 KM).

I Borac je kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.