podvrgnut operaciji

Novi detalji zločina u Tuzli: Strani državljanin ubio ženu s kojom je živio pa se izbo

U mjesnoj zajednici Lipnica kod Tuzle danas oko 12 sati pronađeno je beživotno tijelo ženske osobe.

Preliminarni rezultati istrage ukazuju na krivično djelo ubistva.

Pretpostavlja se da je muškarac E.S.T., inače strani državljanin, ubio ženu s kojom je živio, a nakon toga pokušao izvršiti samoubistvo, ubodima oštrim predmetom u stomak.

"Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici Policijske stanice Zapad i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

Izvršen je nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći", objavili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

Muškarac je, zbog težine povreda, odmah podvrgnut operaciji u bolnici.

"Pacijent N.N. primljen u UKCT sa ubodnim ranama u predjelu abdomena, po prijemu intubiran i trenutno u operacionoj sali", saopćeno je iz UKC Tuzla.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.