Politika

Obećavao jedno, radi drugo: Efendić tvrdi da nije pametno ići bez SDA, ne isključuje koaliciju

Semir Efendić, instalirani predsjednik Stranke za BiH, ponovo je potvrdio da je mogući trojanski konj kojeg je SDA poturila da ojača svoj koalicioni kapacitet.

Iako je u kampanji pljuvao SDA, potpisao je koalicioni sporazum sa DF-om koji je skoro stopljen sa SDA, sad za FTV najavljuje moguću koaliciju sa strankom Bakira Izetbegovića.

“Sa DF-om imamo jednu vrstu načelne saradnje i vjerovatno ćemo s njima prvo razgovarati. Mislim da ćemo u konačnici u KS-u imati šest mandata.”

Naglašava da je već drugi put dobio najveći pojedinačni broj glasova.

“Mislim da će to biti oko 20.000. Važno je formirati stabilnu vladu, a to ne može biti Vlada koja ima 18 ruku. Za ozbiljan rad treba imati barem pet mandata više od onog minimalnog broja.”

Efendić kaže da ne preferiraju koaliciju sa SDA, ali da to ne isključuju.

“U Federaciji je već dugo SDA na tim pozicijama i imaju premijera od 2014. i to bi zaista trebalo mijenjati. Ne vidim neku mudrost u politici u kojoj se govori ne s ovim, ne s onim. Na kraju krajeva to ne sa SDA je utjecalo na to da ovaj mandat u Sarajevu propadne, a ja sam bio sa te strane kao neko ko bi bio premijer još 2018. Ali se tada skupila šestorka na matrici ne SDA i upropastili mandat. Zato neću reći da sa nekim nećemo. Ali sigurno da naša preferencija nije u pravcu SDA. Normalno je da se sa svima razgovara. Gledat ćemo da ni na koji način ne razočaramo one koji su nas izabrali”, kaže Efendić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
4 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Amil
Amil
3 mjeseci

Naslov ne podržava ono što je čovjek izjavio . Ne pišite kao SDA portali ne priliči drugom dodavati da je nešto izjavio kada to nije .

Love me tender, love me true
Love me tender, love me true
3 mjeseci

pa šta je tu čudno kad su df i sbih pj sda

Love me tender, love me true
Love me tender, love me true
3 mjeseci

svi oni ”brane” državu zato imaju alibi za koaliciju

Love me tender, love me true
Love me tender, love me true
3 mjeseci

odoh i ja majko, Bosnu brani(ti) poznata pjesma