Vijesti

Oglasio se Sindikat: Zastrašivanjem se nezakonito pokušava preuzeti Bosnalijek

Iz Sindikalna organizacija Bosnalijek d.d. saopćeno je kako se u zadnjih nekoliko mjeseci u javnosti pojavilo mnogo različitih informacija o Bosnalijeku, a neke od njih smatraju potencijalno jako štetnim i opasnim za kompaniju.

“Samo u tekućoj sedmici bilo je nekoliko objava u medijima koje nas radnike brinu po pitanju očuvanja naših radnih mjesta i opstanka kompanije. Zadnje u nizu su informacije u vezi sa pritiscima na male dioničare u kompaniji Bosnalijek te pripremom potencijalnih novih aktivnosti od strane Tužilaštva Kantona Sarajevo usmjerenih na male dioničare. Izražavamo veliku bojazan za nastavak uspješnog poslovanja Bosnalijeka koji u ovom momentu hrani oko 800 uposlenika i članova njihovih porodica te niže poslovne uspjehe godinama unazad, bez obzira na velike pritiske sa kojim je naročito suočen mjesecima unazad.

PROČITAJTE  Skupština KS usvojila Strategiju razvoja, više od dvije milijarde KM za strateške projekte

Trenutno se, kako je preneseno i u medijima, dešavaju vrlo čudne aktivnosti vezane za pokretanje istraga protiv određenih malih dioničara sa ciljem da se zloupotrebom pravosudnog sistema, zastrašivanjem nezakonito preuzme kompanija Bosnalijek”, saopćio je Sindikat ove kompanije.

Sindikalisti ističu kako je jasno da se sve “ovo dešava kao dio opšte hajke na dioničare, a prije toga, kako ističu, i na direktora Bosnalijeka”.

“Smatramo da ove aktivnosti ukazuju i na dodatna konstruisanja navodnih krivičnih djela, ne samo našem generalnom direktoru, već i ostatku Uprave, a sve sa ciljem da se Društvo obezglavi kako bi određene strukture nesmetano zavladale kompanijom. Nepojmljivo nam je da se dešavaju aktivnosti koje imaju za cilj zastrašivanje sa ciljem podlijeganja pritisku određenih dioničara, a od strane drugih dioničara, koji na nezakonit i bahat način pokušavaju uvesti svoje upravljanje.

PROČITAJTE  Rizvanović: Uprava Bosnalijeka na čelu sa Uzunovićem uživa potpuno povjerenje Nadzornog odbora

Ustrajni smo u borbi za radna mjesta i naš Bosnalijek koji postoji već 71 godinu, ponosni smo na ono što smo do sada napravili, a posebno posljednjih godina i nećemo dozvoliti nikome da nas vrati godinama unazad, te da nas zadesi sudbina zaposlenika uništenih kompanija kojih već ima i previše i nećemo dozvoliti izrabljivanje naših radnika”, navodi se u saopćenju.

Sindikat napominje kako uspjesi koje Bosnalijek postiže u zemlji i inostranstvu predstavljaju najsvjetliji primjer bosanskohercegovačke ekonomije i kako neće dozvoliti da ih zadesi sudbina nekada velikih i uspješnih kompanija u ovoj državi koje su propale ili lagano propadaju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare